Beurs29 feb '12 08:40Aangepast op 29 feb '12 11:31

Ziggo zoekt aansluiting op de beurs

Auteur: Edme Koorstra

Kabelbedrijf Ziggo kondigt een gedeeltelijke beursgang aan. Het vraagt een beursnotering bij Euronext in Amsterdam.

De beursgang van Ziggo kan de eigenaren, Warburg Pincus en Cinven, naar verluidt tot 800 miljoen euro opleveren. Het grootste kabelbedrijf van Nederland zinspeelde al langer op een mogelijke beursnotering.

Het is nog niet bekend hoeveel aandelen Ziggo wil plaatsen, dat wordt later bekendgemaakt bij de publicatie van het prospectus.

Miljard
Ingewijden melden aan Het Financieele Dagblad dat de eigenaren mikken op een opbrengst van zo'n een miljard. Dat bedrag kan hoger uitvallen als de interesse groot is. De totale ondernemingswaarde van Ziggo bedraagt naar schatting tussen de zeven en acht miljard euro. Dat is inclusief een schuld van 3,2 miljard.

3 miljoen tv-klanten
Ziggo is het grootste kabelbedrijf van Nederland met drie miljoen tv-klanten. Het bedrijf is ontstaan na een samenvoeging van Multikabel, Casema en Essent Kabelcom tussen 2005 en 2007. Warburg Pincus en Cinven, beide private equity-bedrijven, betaalden daarvoor 5,35 milajrd.

UPC?
Recent werd Ziggo nog gelinkt aan UPC. Maar volgens Stan Westerterp van het Noord Nederlands Effectenkantoor is zo'n samenwerking nu van de baan als er een beursgang komt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen