Beurs5 jun '13 08:17

Nikkei fors onderuit in wisselvallige sessie

Auteur: ANP Nieuws

De beurs in Tokio moest woensdag een eerdere winst weer inleveren tijdens een zeer wisselvallige handelssessie.

EPA
EPA

De beurs in Tokio moest woensdag een eerdere winst weer inleveren tijdens een zeer wisselvallige handelssessie. De nieuwe economische plannen van de Japanse premier Shinzo Abe konden beleggers niet inspireren en zorgden opnieuw voor een verkoopgolf op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde 3,8 procent lager op 13.014,87 punten.

Premier Abe wil onder andere dat pensioenfondsen meer aandelen gaan kopen. Ook wil hij dat de inkomens met 3 procent per jaar omhoog gaan. Daarnaast worden de bouwregels voor nieuwe appartementsgebouwen in steden versoepeld. Abe hoopt met de maatregelen de kwakkelende Japanse economie uit het slop te trekken. De plannen waren grotendeels al uitgelekt en bevatten weinig nieuws voor beleggers.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen eveneens omlaag. De Kospi in Seoul verloor 1,5 procent en de Hang Seng-index in Hongkong noteerde 1,2 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,1 procent na licht tegenvallende cijfers over de Australische economie. Die groeide in het eerste kwartaal met 0,6 procent, terwijl economen hadden gerekend op een groei met 0,7 procent.

Gerelateerde artikelen