Beurs3 jul '13 10:42

'Eind 2013 treedt buitenlandse verzekeraar toe op Nederlandse markt'

Auteur: Anne-Greet Haars

Aan het einde van dit jaar zal er een buitenlandse partij op de Nederlandse markt toetreden. Dat verwacht Paul van der Meijs, directeur van de Hypotheker. "Dat zal er in ieder geval één zijn en dat is een Europese speler."

"Er zijn een hoop zaken te regelen, voordat je als buitenlandse partij op de Nederlandse markt komt. Als dat rond is, zal bekend worden gemaakt welke partij het is", legt Van der Meijs uit.

Meer concurrentie
Volgens Van der Meijs komt hiermee meer concurrentie op de markt, wat weer goed is voor de Nederlandse consument. “De afgelopen tijd worden wij in toenemende mate benaderd door buitenlandse partijen, die ook echt concrete plannen hebben. Ik heb het dan vooral over verzekeraars uit het buitenland. Die kijken naar de aantrekkelijke marges die op de Nederlandse hypotheekmarkt gemaakt worden.”

Want de rente op de Nederlandse hypotheekmarkt is relatief hoog. “Dat is minder aantrekkelijk voor de consument en daar kunnen die buitenlandse partijen een belangrijke rol vervullen. Elke nieuwe partij jaagt het gezonde concurrentiespel op.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen