Beurs1 feb '12 11:45

Oldtimer is de ideale investering

Auteur: Pieter van den Akker

Het is een betere investering dan goud of aandelen en je komt er ook letterlijk verder mee. Een klassieke auto kan in deze economisch onzekere tijden een investering zijn die zich ook later goed uitbetaalt.

Vincent van der Vinne, mobiliteitshistoricus en schrijver van het boek De auto als belegging, was woensdag te gast in BNR Paul van Liempt. Zijn antwoord op de vraag waarom je voor een oldtimer zou gaan en niet voor aandelen, een huis of goud? "De prijs van goud is sinds 1980 ongeveer verdrievoudigd. De prijs van aandelen is verzevenvoudigd. En een beetje goede oldtimer is vertienvoudigd."

Belegging
"Er zijn er ook bij die verdertig- of vervijftigvoudigd zijn", ging Van der Vinne verder. "Achteraf kan je dus rustig zeggen: een oldtimer is een goede belegging geweest."

Liefhebberij
Toch gaat het Van der Vinne te ver om alleen uit financiële motieven een oldtimer aan te schaffen. "Laat het altijd een liefhebberij zijn en niet alleen maar vanuit de gedachte 'laat het geld opleveren'. Want het is veel te leuk om van een auto te genieten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen