Beurs12 aug '13 14:13

V&D komt FNV niet tegemoet

Auteur: BNR Webredactie

V&D komt niet tegemoet aan het ultimatum van FNV Bondgenoten waarin zij een betere ontslagvergoeding eisen voor de medewerkers bij het distributiecentrum in Aduard (Groningen) dat gaat sluiten.

Dat heeft het warenhuis bekendgemaakt. "We bieden een marktconforme ontslagvergoeding met een kantonrechtersformule die sinds 2009 geldt. Deze formule wordt bij het merendeel van de sociale plannen toegepast'', aldus het bedrijf.

V&D zegt ervan overtuigd te zijn dat er een goed eindbod is gedaan. Het bedrijf houdt ook vast aan het versneld afbouwen van salarissen bij interne herplaatsing naar een lagere functie.

Fatsoenlijk
FNV Bondgenoten dreigde V&D vorige week met acties als het warenhuis niet akkoord zou gaan met een 'fatsoenlijke' ontslagvergoeding voor de medewerkers. Het ultimatum liep tot maandagmiddag, 13.00 uur. De vakbond laat weten dat 50 werknemers van de vestiging in Aduard naar Amsterdam zijn afgereisd om een petitie voor een sociaal plan te overhandigen aan de directie van V&D.

Distributiecentrum dicht
"We betreuren dat FNV-leden in Aduard kiezen voor acties'', aldus V&D. Het winkelbedrijf maakte in juni bekend dat het distributiecentrum volgend jaar dichtgaat. Daarnaast worden op het Service Center van V&D in Amsterdam ongeveer 60 van de 475 arbeidsplaatsen geschrapt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen