Beurs17 feb '12 07:59

ING voor 37 miljoen euro opgelicht

Auteur: Anne-Greet Haars

ING is voor tientallen miljoenen opgelicht door een eigen medewerkster in Australië, blijkt uit stukken van de rechtbank die vorige week zijn vrijgegeven.

Deze stukken zijn vrijgegeven nadat de werkneemster door een rechtbank was veroordeeld tot 7 jaar cel, schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald.

Illegale transacties
Over een periode van 5 jaar heeft de 42-jarige vrouw 37,2 miljoen euro achterovergedrukt. ING heeft daar volgens de stukken maar een derde van teruggekregen. De werkneemster deed 200 illegale transacties waarbij ze geld van ING naar haar eigen rekening overboekte of er direct luxe goederen voor kocht.

Juwelen en huizen
De 42-jarige vrouw maakte ongeveer tweehonderd keer geld over naar haar eigen rekening of kocht er in Sydney juwelen en huizen van. Ze gebruikte de gegevens van oud-bestuurders om de transacties goed te keuren of om ze te verwijderen uit het banksysteem.

Slappeling
Ze meldde de politie dat één van haar beweegredenen was om aan te tonen dat haar baas niet meer was dan een luie slappeling. De vrouw is veroordeeld tot vijftien jaar cel, waarvan ze er minimaal zeven moet uitzitten.

Bij ING was vrijdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen