Beurs30 mei '13 12:07

Familiebedrijven bezorgd over toekomst

Auteur: BNR Webredactie

Ondernemers in familiebedrijven maken zich in toenemende mate zorgen over het voortbestaan van het eigen bedrijf. Toch is iets meer dan de helft nog positief gestemd (52 procent).

Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Van Lanschot Familiebedrijven Barometer, een halfjaarlijkse peiling onder ondernemers in Nederlandse familiebedrijven.

Ondernemers in familiebedrijven voelen volgens de peiling in brede zin de pijn van de aanhoudende crisis. Ze hebben lage verwachtingen over de orderportefeuille van de eigen onderneming in de komende 6 maanden. De werkgelegenheid staat onder druk en het voornemen om te investeren is nog niet eerder zo laag geweest.

Weinig vertrouwen
Vertrouwen in maatregelen vanuit de politiek hebben de familiebedrijven ook niet. Uit de Barometer komt naar voren dat het vertrouwen in het politieke ondernemersklimaat daalt. Ondernemers hebben niet het gevoel dat de huidige Nederlandse regering kansen creëert voor ondernemers: 51 procent schat in dat in de komende 6 maanden het politieke ondernemersklimaat zal verslechteren.

Aan het onderzoek, dat Van Lanschot sinds 2010 verricht, namen 258 directeur-grootaandeelhouders deel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen