Beurs22 okt '12 08:28

Nikkei sluit hoger

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten en wist zich daarmee te herstellen van een eerder koersverlies.

De stemming werd bij opening gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street van afgelopen vrijdag. Een flinke daling van de Japanse export in september woog eveneens op het sentiment. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9010,71 punten.

De export in Japan nam vorige maand met 10,3 procent af. Dat is de sterkste daling sinds mei vorig jaar. De uitvoer naar China stond hevig onder druk door het conflict tussen Japan en China over een eilandengroep in de Zuid-Chinese Zee. Aan het bedrijvenfront klom Sharp 7,4 procent. Volgens Japanse media wil de beeldschermenmaker de productie van energiebesparende HD-schermen voor ultrabook computers opschroeven. Handelsbedrijf Mitsubishi Corp zakte daarentegen 1,8 procent na een verlaging van de winstverwachting.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend verliezen zien. In Sydney zakte de All Ordinaries 0,6 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,1 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent hoger in de middaghandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen