Beurs6 aug '12 07:58

Trage reorganisatie remt cijfers PostNL

Auteur: Thijs Baas

PostNL kampte in het tweede kwartaal opnieuw met vertragingen bij de reorganisatie die het postbedrijf door wil voeren. Ook de moeizame economische omstandigheden stonden betere cijfers in de weg.

De onderliggende omzet daalde afgelopen kwartaal met 0,2 procent naar 1,02 miljard euro. Het cash bedrijfsresultaat eindigde op 10 miljoen euro. De prestaties van de Nederlandse postdivisie stonden onder druk door extra kosten en vertraging in de reorganisatie.

Bestuursvoorzitter Herna Verhagen meldde dat de magere start van het jaar in het tweede kwartaal doorzette. Ze gaat ervan uit dat PostNL voor volgend jaar een besluit neemt over de verdere reorganisatie, die in april werd opgeschort. "Als je kijkt naar de resultaten van het tweede kwartaal dan zie je goede resultaten binnen pakketten en de internationale business en zwakkere resultanten voor mail en Nederland, als gevolg van de kwaliteitsproblemen die we hebben gehad en als gevolg van het uitstel van de reorganisatie."

De kwaliteitsproblemen leidden tot het stopzetten van de reorganisatie. "Inmiddels zijn maatregelen genomen en wordt met man en macht gewerkt om de problemen op te lossen. We verwachten uiterlijk in het vierde kwartaal te komen met een uitrolplan voor de reorganisatie."

Dat kost in het tweede kwartaal 10 miljoen euro extra. Daarnaa zullen die extra kosten volgens Verhagen weer dalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen