Beurs18 apr '12 10:14

Belgische huizenprijzen nu pas onderuit

Auteur: Pieter van den Akker

Gaan Belgische huizenprijzen de Nederlandse achterna? Voor het eerst in jaren zijn de huizenprijzen bij onze zuiderburen gedaald. De gemiddelde prijs ging in het eerste kwartaal van dit jaar flink onderuit.

De prijs daalde met ruim 2 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2011. De prijzen van appartementen daalden nóg harder. Econoom Carsten Brzeski van ING België is zelf op zoek naar een huis en ging woensdag op BNR in op het nieuws.

Crisis
Brzeski legde uit: "De rek lijkt er een beetje uit te zijn op dit moment. De huizenprijzen zijn de laatste zes jaar met zo'n dertig procent gestegen. Dat is heel veel. We zien nu dat de prijzen stagneren. Of dat het begin van een crisis is zoals in Nederland, kan je nog niet zeggen. Daarvoor is het nog te vroeg."

Stagnatie
Zet de daling door of is dit een tijdelijke dip, wilde BNR's Meindert Schut weten. Brzeski denkt het laatste. "Ik denk dat dit het begin is van een tijdelijke stagnatie. De daling zet niet door, want daarvoor heb je een ergere crisis nodig. Die zien we op dit moment niet. De werkloosheid en de economische groei blijven stabiel. Er komen geen echte maatregelen van de regering om de lasten te verhogen."

Klik hier om te luisteren naar Carsten Brzeski van ING België.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen