Beurs5 jun '13 08:12

Restorunner, wat maak je menu?

Auteur: Thijs Baas

Horecazaken in België weten niet wat ze aanmoeten met klanten die weglopen zonder te betalen. Daarom dragen obers in verschillende zaken voortaan oortjes waardoor ze direct achter de zogenaamde 'restorunners' aan kunnen.

Het gaat om mensen die van het terras weglopen als de ober even uit beeld is, legt Maarten Bouwhuis van de BNR Klantenshow uit. De Belgische horeca overweegt ook met  camera's op het terras te bevorderen dat gasten gewoon netjes afrekenen."En waarschijnlijk is het daarmee nog niet gebeurd. Ze zeggen dat het 500 tot 2.000 euro per jaar kost. Maar is dat nou zo veel geld?

Koninklijke Horeca Nederland herkent het fenomeen wel, zegt Bouwhuis, maar ziet geen toename van het aantal restorunners. "Maar zij zeggen dat ondernemers zich moeten beveiligen zonder dat de klanten het doorhebben."

Mensen verplichten om meteen af te rekenen is ook niet de oplossing. "Dat is natuurlijk heel klantonvriendelijk, dat wil je als klant niet. Een van de Belgische oplossing is dat obers oortjes in hebben en dat ze een camera ophangen. Er zit weinig anders op dan de horecarunner te zien als bedrijfsrisico."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen