Beurs31 aug '12 16:16Aangepast op 31 aug '12 19:11

Bernanke belooft maatregelen

Auteur: Anne-Greet Haars

De Federal Reserve zal extra maatregelen nemen om de economische groei in de Verenigde Staten te ondersteunen. Dat zei de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke vrijdag, zonder op concrete maatregelen in te gaan.

"We moeten meer vooruitgang boeken, zeker op de arbeidsmarkt'', zei Bernanke in zijn toespraak op de conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole. "De Federal Reserve zal de benodigde extra maatregelen nemen om een sterker economisch herstel en een duurzame verbetering van de arbeidsmarkt te bewerkstelligen.''

Hij benadrukte daarbij dat er grenzen zitten aan de beleidsinstrumenten van de Fed.

Beurzen
Op de financiële markten werd reikhalzend naar de speech van Bernanke uitgekeken, omdat hij in de afgelopen maanden al meerdere keren had laten weten dat de Fed klaarstaat om in te grijpen als de economische situatie daarom vraagt. Hij gaf vrijdag echter geen details over nieuwe maatregelen en liet ook niet doorschemeren wanneer deze eventueel worden doorgevoerd.

Succesvol
Bernanke liet wel weten dat de vorige twee stimuleringsrondes van de Fed volgens hem succesvol zijn geweest. Die maatregelen hebben wellicht tot 2 miljoen extra banen en 3 procent meer productie in de VS geleid, stelde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen