Beurs24 feb '13 09:44Aangepast op 24 feb '13 11:20

Britse zondagpers somber over verlies AAA rating

Auteur: BNR Webredactie

De Britse zondagpers ziet het verlies van de Britse kredietwaardigheid zeer somber in.

Voor het eerst stelde Moody's de AAA-status van het Verenigd Koninkrijk naar beneden bij, sinds de kredietbeoordelaar in 1978 deze kwaliteitsaanduidingen begon uit te delen. Een hoge status biedt een land kansen op goedkoop krediet.

Osborne
"Het gaat minstens 10 jaar duren om dit terug te winnen''
, klaagde The Independent. Het is vooral voor de minister van Financiën, George Osborne (41), een zware klap. Hij zag in de voortdurende hoge status van het land een belangrijke steun in de rug steun voor zijn beleid van bezuinigingen, aldus The Independent. 'Schaduwminister van Financiën' Ed Balls, Osbornes tegenhanger bij de oppositie als het om de economie gaat, zei dat dit het rampzalige falen van het economische beleid toont.

The Sunday Mirror stortte zich ook op Osborne. "Het komt maar zelden voor dat de tekortkomingen van een minister van Financiën zo ruw bloot worden belegd'', schreef de krant. The Sunday Times speculeert dat binnen de conservatieve partij van Osborne over een nieuwe minister van Financiën wordt nagedacht en dat de Britse pond binnenkort in waarde daalt naar het niveau van de euro (één pond = één euro).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen