Beurs6 sep '13 14:11

Handelsmissie India levert miljoenen op

Auteur: ANP Nieuws

Een handelsmissie van minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) met 40 Nederlandse bedrijven naar India heeft tientallen miljoenen euro's aan contracten opgeleverd voor Nederlandse bedrijven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat vandaag.

Ploumen was met de bedrijven onder meer in New Delhi en Mumbai. Het Nederlandse bedrijf Schouten Food products, gespecialiseerd in het produceren van vegetarische eiwitrijke vleesvervangers, tekende een contract met een lokale Indiase partner ter waarde van 10 miljoen euro. Het Indiase United Phosphorus besloot tijdens de handelsmissie zijn fabriek in Rotterdam voor 15 miljoen euro uit te breiden.

Vijfde handelspartner
Ploumen pleitte in haar gesprekken met de Indiase autoriteiten voor verbetering van het handels- en investeringsklimaat en de markttoegang tussen Nederland en India. Tijdens de missie werd besloten om nauwer samen te werken. Ze komt er een gezamenlijke commissie die gaat kijken hoe de bestaande handelsbelemmeringen kunnen worden weggenomen en hoe de economische banden verder kunnen worden aangehaald. Nederland is op dit moment de vijfde handelspartner van India.

Ploumen had tevens gesprekken met ministers, organisaties en bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Afgesproken is dat beide landen elkaar hierover snel weer spreken. Grote bedrijven als Tata en Unilever zullen daarbij worden uitgenodigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen