Beurs10 dec '13 09:36

Vopak laat jubileumdoelstelling varen

Auteur: BNR Webredactie

Tankopslagbedrijf Vopak denkt dat het onwaarschijnlijk is dat in het jubileumjaar 2016 een winst zal worden behaald van 1 miljard euro, zoals eerder werd gehoopt.  Dat liet Vopak dinsdag weten op zijn investeerdersdag.

Vopak bestaat in 2016 400 jaar en sprak 2 jaar geleden de ambitie uit om dan een bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten te behalen van 1 miljard euro. Maar vanwege de onzekerheid over de timing van nieuwe winstgevende projecten is het onwaarschijnlijk geworden dat die ambitie zal worden gerealiseerd. Het bedrijf heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, waardoor de opslagtanks van Vopak minder vol zitten.

Financieel directeur Jack de Kreij liet in een toelichting weten dat Vopak met de waarschuwing de hooggespannen verwachtingen rond het bedrijf wilde temperen. Hij vindt het jammer dat de winstdoelstelling van 1 miljard euro in het jubileumjaar niet zal worden behaald. "Het zou een mooie combinatie zijn geweest, als je iets kan presteren wat tot de verbeelding spreekt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen