Beurs18 mrt '12 15:35

Lagarde voorziet stabilisatie wereldeconomie

Auteur: Thijs Baas

De wereldeconomie lijkt te stabiliseren. Dat constateerde directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bij een bezoek aan China.

Wel waarschuwde ze voor de gevaren van hoge schulden in geïndustrialiseerde landen en voor stijgende olieprijzen. "De wereldeconomie mag dan wel op weg zijn naar herstel, maar er is nauwelijks manoeuvreerruimte. Zeker op het gebied van economisch beleid mogen er geen fouten worden gemaakt", zegt Lagarde.

Macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten schetsen een steeds optimistischer beeld, terwijl Europa belangrijke stappen heeft gezet in de bestrijding van de schuldencrisis. Maar intussen staat de schuldenberg die de Europese overheden en banken moeten herfinancieren gelijk aan 23 procent van het bruto binnenlands product van het continent.

Overleg
Chinese staatsmedia melden geen bijzonderheden rondom het overleg dat Lagarde dit weekeinde heeft met onder meer de Chinese vice-premier Wang Qishan. Het IMF meldde vooraf dat "een breed scala aan belangrijke onderwerpen" zou worden besproken, zoals de staat van de wereldeconomie en de gevolgen van de crisis in de eurozone voor Azië en voor China.

Lagarde is in China om een forum bij te wonen over de ontwikkeling van China.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen