Beurs23 okt '13 15:51Aangepast op 23 okt '13 16:10

Rabobank: in 2 weken schikkingen in Liborzaak

Auteur: ANP Nieuws

Rabobank verwacht binnen 2 weken schikkingen te kunnen treffen in de Liborzaak.

ANP
ANP

De onderzoeken van verschillende autoriteiten naar de rol van de bank bij de manipulatie van het belangrijke rentetarief Libor zijn bijna afgerond, laat Rabo woensdag op zijn website weten.

Over het mogelijke bedrag van de schikkingen wil Rabobank, net als eerder, nog geen uitspraken doen. De bank heeft in augustus al laten weten geld opzij te zetten voor een regeling. Volgens bronnen van zakenkrant The Financial Times krijgt Rabobank mogelijk een boete opgelegd van 1 miljard dollar, circa 725 miljoen euro.

Tot nu toe hebben drie banken schikkingen getroffen in verband met de Liborzaak. Barclays kreeg in juni 2012 een boete van zo'n 330 miljoen euro opgelegd van Britse en Amerikaanse autoriteiten. UBS moest eind vorig jaar een boete van 1,5 miljard dollar (bijna 1,1 miljard euro) betalen, terwijl Royal Bank of Scotland er met 390 miljoen pond (circa 460 miljoen euro) vanaf kwam. De Amerikaanse toezichthouder zou behalve Rabobank 12 andere financiële instellingen hebben aangeklaagd in verband met de manipulatie van het rentetarief.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen