Beurs23 jan '12 12:02

Hoe word ik topondernemer?

Auteur: Bart Tuinman

Elke ondernemer wil natuurlijk maar een ding: een bedrijf dat keihard groeit. Maar hoe doe je dat? Ben Tiggelaar onthult het geheim van topondernemers.

Tiggelaar is managements-specialist en schreef de bestseller 'Dit wordt jouw jaar'. Wil jij als ondernemer een eindejaarstoespraak kunnen houden met verbluffende jaarcijfers? Hier wat tips over hoe je van jezelf als ondernemer een topondernemer maakt.

Innovatie overschat
We denken allemaal vaak: om snel te groeien heb je innovatie nodig. Een top-idee natuurlijk, maar Tiggelaar ziet dat anders. Het gaat namelijk om goede mensen, goede systemen en persoonlijke ontwikkeling.

Goede mensen
Leer om te delegeren. "Je moet bevoegdheden die anderen van jou overnemen echt loslaten". Je kunt volgens Tiggelaar bijvoorbeeld verder van de zaak gaan wonen om het bedrijf beter los te laten. Sommige senior-medewerkers kunnen bepaalde dingen nou eenmaal beter.

Gedragsverandering
Een succes-recept dat elke ondernemer kan toepassen is gedragsverandering. "Er zijn ontzettend veel ondernemers met goede ideeën. Maar om ervan te profiteren daar komt meer bij kijken. Je moet van ondernemer eigenlijk een manager worden. Dit klinkt niet leuk, maar het moet wel gebeuren". 

Lees hier meer Beurs en Economie nieuws.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen