Beurs15 dec '11 14:25

UWV neemt kritiek ombudsman serieus

Auteur: Pieter van den Akker

Het UWV neemt de kritiek van de Nationale Ombudsman, die zich onlangs negatief uitliet over de uitkeringsinstantie, "uitermate serieus". Dat zei bestuursvoorzitter Fred Paling op BNR.

De Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, concludeerde op basis van een rapport dat er structureel dingen mis zijn bij het UWV. Fred Paling, te gast in BNR Zakendoen met,  reageerde donderdag op de felle kritiek van de ombudsman.

Goede afspraken
"We nemen de kritiek uitermate serieus", begon Paling. "We hebben ook goede afspraken met hem gemaakt over wat we er de komende periode aan gaan doen."

Paling plaatste wel een kanttekening bij de uitkomsten van het rapport van Brenninkmeijer. "U moet zich ook realiseren dat we elke maand voor bijna 1,5 miljoen mensen de uitkering verzorgen. Dan heb ik het nog niet over de activiteiten om mensen aan het werk te helpen."

Druppel valt naast de emmer
Paling ging verder: "Daarbij hebben we elke maand de kans om het goed te doen en elke maand de kans om het fout te doen. Het gaat bijna altijd goed. Maar op zulke grote aantallen is altijd sprake van een druppel die naast de emmer valt."

Minder klachten
Wie de Nationale Ombudsman mag geloven, krijgt de indruk dat er structureel iets mis is in de cultuur van de organisatie bij het UWV, merkte BNR's Ruud Hendriks op. "Dat zie ik helemaal niet. We hebben een organisatie die het afgelopen jaar met aanzienlijk minder middelen vrijwel alle prestatieafspraken hebben gehaald. We hebben minder klachten, ook minder gegronde klachten. Dus ik denk dat onze medewerkers een prestatie van formaat hebben geleverd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen