Beurs16 mrt '12 18:21

Woningmarkt ligt nog op zijn gat

Auteur: Thijs Baas

Het wil maar niet vlotten met de huizenmarkt. Ten opzichte van vorig jaar zijn er 18 procent minder woningen verkocht in februari, blijkt uit cijfers van het Kadaster.

"Sinds januari zakken de transacties weg en dat lijkt structureel te worden. Voor de crisis zaten we op de 220.000 transacties, vorig jaar waren dat er 120.000 en nu gaat het richting 100.000. Daar word je niet vrolijk van", meent hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer van de TU Delft.

Bovendien heeft deze ontwikkeling ook gevolgen voor de huizenprijzen. "Als je je huis wilt verkopen moet je een reële prijs blijven vragen. Als je te hoog gaat zitten, verkoop je het huis helemaal niet."

Catshuis
Op korte termijn verwacht Boelhouwer weinig soelaas van de gesprekken op het Catshuis. "Als je naar de agenda´s kijkt, lijkt de kans klein dat ze in het Catshuis op korte termijn iets aan de woningmarkt gaan doen. Maar ze kijken serieus naar hervormingen op de woningmarkt, arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Heel belangrijk is dat mensen snel weten waar ze aan toe zijn." s


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen