Beurs26 dec '11 16:21Aangepast op 26 dec '11 16:49

Economie Brazilië troeft Groot-Brittannië af

Auteur: BNR Webredactie

Brazilië heeft Groot-Brittannië ingehaald als de op vijf na grootste economie ter wereld. Dat heeft het economische onderzoeksinstituut CEBR maandag gemeld.

Volgens het CEBR is de economische opmars van Brazilië onderdeel van een bredere trend. " We zien dat landen die belangrijke grondstoffen produceren, voedsel, energie en dergelijke zaken, het zeer goed doen en geleidelijk klimmen in de economische rangorde'', aldus de onderzoekers.

Cijfers
Brazilië heeft een bevolking van circa 200 miljoen mensen, drie keer zo groot als die van Groot-Brittannië. De Braziliaanse economie groeide in 2010 met 7,5 procent. De regering verwacht voor dit jaar een afzwakking tot een groei van 3,5 procent.

Rusland en India
Het CEBR zei verder dat de Russische economie dit jaar naar de negende plek van grootste economieën in de wereld is gestegen en in 2020 de vierde positie zal innemen. India, dat in 2011 de tiende plek innam, zal in 2020 de op vier na grootste economie ter wereld zijn, aldus het onderzoeksinstituut.

Europa
De Duitse economie zal van de vierde plek in 2011 dalen naar de zevende positie in 2020, verwachten de onderzoekers. De Franse economie zal dalen van de vijfde plek naar de negende plaats en de Britse economie naar de achtste positie.

In 2011 was de economie van de Verenigde Staten de grootste ter wereld, gevolgd door China, Japan, Duitsland en Frankrijk.

Gerelateerde artikelen