Beurs13 mei '12 16:02

EU blij met steun voor banken Spanje

Auteur: Bart Tuinman

Olli Rehn, EU-commissaris van economische en monetaire zaken, is blij met de plannen van de Spaanse regering om de Spaanse banken te steunen.

Spanje maakte afgelopen week omvangrijke ingrepen bekend om de banken te helpen, die onder grote druk staan door de economische crisis in het land.

Hervormen
"Een snelle en diepgaande hervorming van de bankensector is een hoeksteen van de Spaanse crisisaanpak. Door deze belangrijke maatregelen te treffen, neemt Spanje beslissende actie om de overgebleven zwakheden in de sector aan te pakken. Deze acties zouden de twijfels over de stabiliteit van de Spaanse bankensector moeten wegnemen", zegt Rehn.

Vastgoed
Spaanse banken worden gedwongen grotere voorzieningen te treffen en een deel van hun vastgoedbezittingen apart te zetten. De banken moeten ook 30 miljard euro opzijzetten voor verliezen op vastgoedleningen. Als zij dat kapitaal niet zelf kunnen vergaren, verstrekt de overheid een lening. Ook wordt de overheid de grootste aandeelhouder van Bankia, de op drie na grootste bank van het land.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen