Beurs2 dec '11 06:29

Webwinkels krijgen vet gevulde portemonnee van Sint

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse webwinkels zijn maar wat blij met de Sint dit jaar want ook dit jaar gaan zij uit van een recordomzet.

Uit een onderzoek in opdracht van Thuiswinkel.org blijkt dat de bijna 1500 leden van de belangenvereniging uitgaan van een extra omzet van 146 miljoen euro. Dat is bijna 6 procent meer dan vorig jaar toen 138 miljoen euro werd omgezet.

Voor de periode van 1 november tot en met 5 december verwachten de webwinkels een gemiddelde weekomzet van 110 miljoen euro. Dat is normaal gesproken 81 miljoen euro. De komst van de goedheilig man zorgt dus voor een extra omzet van 29 miljoen euro per week voor de webwinkels. Speelgoed is het meest gewild op het web, gevolgd door consumentenelektronica.

Verleiden tot online shoppen
Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org hebben webwinkels al het mogelijke hebben gedaan om de consument te verleiden tot online-aankopen. "De onlinewinkels rekenden bijvoorbeeld geen bezorgkosten en zorgden er verder voor dat cadeaus die voor tien uur 's avonds werden besteld, de volgende dag al werden bezorgd."

Ook kerst wordt een een succes
Thuiswinkel.org verwacht dat de webwinkels ook in de weken tot en met Kerstmis een recordomzet boeken. "Afhankelijk van het weer worden er groeipercentages verwacht van tussen de 25 en 35 procent", zei Jongen.

De belangenvereniging verwacht dat de online-omzet dit jaar dankzij de internetaankopen rond Sinterklaas en Kerstmis uitkomt tot boven de 9 miljard euro, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2010.

Gerelateerde artikelen