Beurs25 mei '11 20:42

Licht herstel op Wall Street

Auteur: Jorn Lucas

De effectenbeurzen in New York staan woensdag weer in de zwarte cijfers. Beleggers zijn na drie handelsdagen van verlies weer kooplustig, al zijn de winsten klein. Zorgen over de Europese schuldencrisis sluimeren nog altijd op de achtergrond.

De Dow-Jonesindex met hoofdfondsen stond halverwege de handelsdag 0,3 procent hoger, op 12.394 punten. De breder samengestelde S&P 500 won eveneens 0,3 procent, tot 1320 punten. Schermenbeurs Nasdaq klom 0,6 procent omhoog tot 2761 punten.
Een tegenvallend Amerikaans macrocijfer over de orderontvangst voor duurzame goederen kon de stemming niet drukken. In april was er sprake van een daling van 3,6 procent. Dat was flink slechter dan de verwachte afname van 2,2 procent. In maart was er nog sprake van een stijging met 4,4 procent, volgens de jongste cijfers. Net als de voorgaande dag behoorden energiefondsen tot de winnaars; zij profiteren van de gestegen olieprijs. Ook huizenbouwers deden het goed. De bouwer van luxe huizen, Toll Brothers, won 2,3 procent, nadat het bedrijf had gemeld dat het de afgelopen tijd meer bestellingen binnenkreeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen