Beurs13 mrt '12 07:30Aangepast op 13 mrt '12 09:11

NedCar mag onderhandelen over sociaal plan

Auteur: Anne-Greet Haars

De directie van NedCar mag met vakbonden en de ondernemingsraad onderhandelen over een sociaal plan voor de 1500 werknemers.

Eigenaar Mitsubishi heeft de vakbonden laten weten dat NedCar hiertoe over een mandaat beschikt, zei bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen maandagavond.

Ontkenning
Tegenover BNR ontkent Vakbond CNV dat er onderhandeld kan worden met NedCar over een sociaal plan. Volgens de bond beschikt NedCar nog niet over een mandaat van Mitsubishi om te onderhandelen. Bovendien zijn er nog vragen over de beschikbare financiële middelen.

Borgstelling
Volgende week donderdag beginnen de onderhandelingen over het sociaal plan. Voor die tijd wordt nog gekeken naar een borgstelling voor de honderden miljoenen, nodig voor de afvloeiingsregeling van het personeel. Mitsubishi heeft laten weten daarvoor borg te staan, maar de materie is erg ingewikkeld en vereist nadere studie, zei Severijns.

Afgehaakt
Inmiddels heeft het Zwitserse bedrijf Q-PM, dat eerder belangstelling toonde voor overname van NedCar, afgehaakt, liet een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen maandagavond weten in reactie op een bericht hierover van het Financieele Dagblad. Het bedrijf heeft een mail van deze strekking gestuurd aan de gemeente. De autofabriek ligt in Born, deel van Sittard-Geleen.

Severijns wilde over het afhaken van Q-PM maandag niets zeggen. Eerder werd bekend dat er meer gegadigden belangstelling hebben voor de productie of assemblage van auto's in Born.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen