Beurs10 feb '12 11:10

NedCar stakers massaal naar Den Haag

Auteur: Bart Tuinman

Ongeveer 1000 werknemers van autofabriek NedCar in Born, hebben zich vrijdagochtend in Geleen gemeld bij het actiecentrum van de vakbonden om zich daar in te schrijven als staker.

De werknemers maken een vuist tegen de voorgenomen sluiting van NedCar.

Job Cohen
De Limburgse commissaris van de koningin Theo Bovens en PvdA-leider Job Cohen spreken de mensen toe. Namens de gezamenlijke vakbonden polst FNV-bestuurder Henk van Rees de stakers voor verdere acties volgende week. Overwogen wordt om massaal naar Den Haag te trekken op de dag dat de Limburgse autofabriek onderwerp van gesprek is in de Tweede Kamer.

Naar de Kamer
De NedCarstakers wonen volgende week in de Tweede Kamer het debat bij over de Limburgse autofabriek. Dat besloten 1300 stakende medewerkers van de autofabriek tijdens een actiebijeenkomst in Geleen.

'Zij hebben het over ons'
Het Kamerdebat is waarschijnlijk donderdag. "Zij hebben het over ons, wij zijn erbij", hield bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten de stakers voor.

Sociaal plan
Vakbonden en ondernemingsraad willen dat er uiterlijk eind maart een sociaal plan is. Dat gaat honderden miljoenen kosten, zei Van Rees.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen