Beurs6 jan '12 18:05

Beurzen sluiten met verlies

Auteur: BNR Webredactie

De Europese beurzen sluiten af met lichte verliezen. Een onverwacht sterke toename van dfe werkgelegenheid in de VS gad de handel in eerste instantie steun.

De tegenvallende opening van de beurzen op Wall Street zorgden er toch voor dat de winsten uit handen werden gegeven.

Verlies
De Amsterdamse AEX-index sloot 0,81 punten lager op 311,11 punten. Een verlies van 0,3 procent. De MidKap daalde 0,2 procent tot 470,80 punten. In Parijs en Frankfurt sloten de graadmeters 0,2 en 0,6 procent lager. Londen boekte een winst van 0,5 procent.

New York
In New York begon de handel met verlies en stonden de graadmeters tegen de middag vlak. De koersen daalden, ondanks positieve berichten over de Amerikaanse werkgelegenheid. Volgens analisten waren de meevallende cijfers uit de VS ingeprijsd en waren de data onvoldoende om de zorgen over de Europese schuldencrisis te overstemmen.

Amerika0
Volgens een eerste schatting van de Amerikaanse overheid kwamen er in december in de Amerikaanse economie 200.000 banen bij. Dat was aanzienlijk meer dan de 150.000 nieuwe arbeidsplaatsen die economen hadden voorspeld. De werkloosheid daalde daarbij tot 8,5 procent, dat is het laagste niveau in bijna 3 jaar tijd.

Cijfers
Cijfers over de Europese economie hadden weinig invloed op de beurshandel. De werkloosheid in de eurozone lag in november met 10,3 procent op hetzelfde peil als een maand eerder, terwijl de verkopen van de detailhandel in de eurolanden in dezelfde maand met 0,8 procent afnamen. De Europese Commissie meldde voor december een verdere daling van het economisch vertrouwen in de eurozone.

Gerelateerde artikelen