Beurs10 mei '11 15:47

Aandeel KPN onderuit

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het aandeel KPN is dinsdagmiddag onderuit gegaan op de Amsterdamse beurs, in reactie op de presentatie van de toekomststrategie voor het bedrijf door de nieuwe topman Eelco Blok. In de middag bungelde KPN onderaan de AEX-index met een verlies van 3,3 procent.

Volgens analist Victor Bareño van SNS Securities roept het gebrek aan financiële doelen vragen op over de houdbaarheid van de winstgevendheid (ebitda) en de vrije kasstroom. Ook andere analisten waren teleurgesteld dat KPN geen winstdoelen gaf.

KPN gaf dinsdag aan dat het dividend in de periode tot en met 2013 stap voor stap zal toenemen tot 0,95 euro per aandeel. De vrije kasstroom zal tot 2012 rond de 2,4 miljard euro bedragen. KPN gaf geen winst- en omzetdoelen.

De beurzen op Wall Street zijn dinsdag met winst geopend. De sterke groei van de Chinese export voedde het vertrouwen in de kracht van de internationale economie. Ook de miljardenovername door Microsoft van Skype trok de aandacht.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen begon 0,2 procent hoger op 12.710 punten. De brede S&P 500-index startte met een winst van 0,2 procent op 1350 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 2852 punten.

Microsoft meldde voorbeurs de overname van internettelefoniebedrijf Skype voor 8,5 miljard dollar. Daarmee is Skype de duurste overname ooit voor de softwaregigant. Het aandeel Microsoft opende bijna 2 procent lager.

China maakte dinsdag bekend dat de export in april met bijna een derde is gestegen tot het recordniveau van ruim 155 miljard dollar. Die onverwacht sterke stijging wordt gezien als een teken dat het herstel van de wereldeconomie voorlopig minder sterk afzwakt dan verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen