Beurs12 jan '12 14:33Aangepast op 12 jan '12 16:36

Duitsers zien kansen in Rotterdam

Auteur: Karin Backx

Steeds meer Duitse beleggers hebben belangstelling voor de centrumontwikkelingen in Rotterdam. Onze oosterburen hebben al honderden miljoenen geïnvesteerd in de Maasstad.

Vooral de panden in de binnenstad en het zogeheten central district, het ontwikkelingsgebied rond Centraal Station Rotterdam, zijn populair.

Ontwikkelingsmogelijkheden
De Rotterdamse PvdA-wethouder Hamit Karakus (stedelijke economie) is afgelopen jaren regelmatig naar Duitsland afgereisd om beleggers over de streep te trekken.

Hij zegt de belangstelling vooral te wekken vanwege de ontwikkelingsmogelijkheden die er in het centrum zijn. 'In vergelijking met bijvoorbeeld de andere drie grote steden in Nederland is er bij ons veel meer mogelijk als het gaat om ruimte', aldus Karakus.

Waarmaken
In het central district is 600.000 vierkante meter bouwruimte vrij, maar ook in de binnenstad, zoals aan de Coolsingel, worden grote panden gerenoveerd of gesloopt voor nieuwbouw.

"Waarmee we de Duitsers ook interesseren is waarmaken wat je belooft. Zo beloofden wij dat er dit jaar minstens twee bedrijven naar central district zouden komen. En dat is gebeurd: Shell en Robeco, maar ook AD Nieuwsmedia."

Lange zit
De investeringen zijn bij lange na niet genoeg om het gebied rond het Centraal Station als voltooid te beschouwen. Het gaat om miljarden euro's aan investeringen, samen met de binnenstad. Karakus denkt dat het nog wel tien jaar kan duren voordat het central district het gezicht heeft dat het volgens het stadsbestuur moet krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen