Beurs9 feb '12 17:52

Geen sirtaki voor AEX

Auteur: Fleur de Bruijn

De AEX heeft niet kunnen profiteren van het Griekse akkoord. Door tegenvallende cijfers van ING sloot de beurs 0,1 procent lager 325,12 punten.


Slechte cijfers ING
ING verloor 5,4 procent na publicatie van kwartaalresultaten die lager uitvielen dan analisten hadden voorzien. Het concern had het afgelopen kwartaal last van de schuldencrisis en schreef ook nog eens 199 miljoen euro af op Griekse obligaties.

Midkap
Nutreco daalde in de MidKap 3 procent na de bekendmaking van weinig verrassende jaarcijfers. Nutreco kondigde daarnaast het vertrek aan van topman Wout Dekker. Dekker vertrekt eind dit jaar en zal worden opgevolgd door de Noor Knut Nesse.

Zürich en London
In Zürich zakte de Zwitserse bank Credit Suisse 3,5 procent na teleurstellende resultaten. In Brussel klom de Belgische bank KBC daarentegen 8,2 procent na meevallende cijfers.

In Londen daalde Rio Tinto 1,5 procent. De mijnbouwer heeft het resultaat vorig jaar fors zien dalen door een flinke afschrijving op de aluminiumactiviteiten van het concern.

Euro
De euro bereikte donderdag een stand van 1,3295 dollar tegen 1,3245 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot bijna 100 dollar per vat en Brentolie klom 0,8 procent tot 118,09 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen