Beurs10 feb '12 15:55

Dow Jones lager

Auteur: Fleur de Bruijn

De beurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. De VS volgt daarmee Europa. Er heerst teleurstelling vanwege het uitstellen van het besluit over verdere financiële steun aan Griekenland

Image

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 12.798 punten. De S&P 500 daalde 0,8 procent tot 1341 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,9 procent tot 2899 punten.

Consumentenvertrouwen
Beleggers wachten nog op het Amerikaanse consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan, dat in het eerste halfuur van de handel bekend zal worden gemaakt.

Het aandeel LinkedIn klom ruim acht procent. Het Amerikaanse socialenetwerkbedrijf voor professionals maakte donderdag nabeurs beter dan verwachte vierdekwartaalcijfers bekend. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 7,5 miljard.

Facebook
De prachtige cijfers van LinkedIn zouden een positief teken kunnen zijn voor de aanstaande beursgang van Facebook. BNR´s Gerben van der Marel wijst echter op de schommelde koers van LinkedIn. En verwees naar eerdere berichten over het gevaar van bubbels op de financiële markt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen