Beurs8 feb '12 22:20

Wall Street hoger gesloten

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurzen op Wall Street zijn woensdag hoger gesloten. Beleggers waren in afwachting van een akkoord tussen de politieke leiders in Griekenland over bezuinigingen.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 12.883,95 punten. De S&P 500 won 2,91 punten (0,2 procent) tot 1349,96 punten en de Nasdaq steeg 11,78 punten (0,4 procent) tot 2915,86 punten.

Griekenland
Wall Street wachtte op de uitkomsten van het overleg tussen de Griekse premier Papademos en de leiders van de regeringspartijen. Er moet een goedkeuring komen over de voorstellen die nodig zijn om Griekenland te laten voldoen aan de voorwaarden voor nieuwe noodhulp van Europa en het IMF. Volgens onbevestigde berichten zouden de leiders bezuinigingen van 13 miljard euro hebben afgesproken.

Time Warner
De beurshandel kreeg enige richting door bedrijfsresultaten. Het aandeel Time Warner steeg licht. Het Amerikaanse mediabedrijf versloeg de verwachting van analisten met zijn vierdekwartaalcijfers. Ook gaat het bedrijf tot 4 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en werd het dividend verhoogd met 11 procent.

Walt Disney
Walt Disney sloot 0,7 procent in de plus. Het entertainmentbedrijf maakte dinsdag na het slot van de handel een hogere winst over het afgelopen kwartaal bekend dan was verwacht.

Ralph Lauren
Kledingketen Ralph Lauren klom 9,1 procent. De resultaten van de fabrikant van luxekleding over het vierde kwartaal van 2011 waren beter dan analisten hadden verwacht.

Ingersoll Rand
Ingersoll Rand, fabrikant van sloten en airconditioners, steeg 1,1 procent. Ook dit bedrijf overtrof de prognoses met de kwartaalcijfers.

Rambus
Computertoeleverancier Rambus won 9,1 procent. Het bedrijf heeft een deal gesloten met de producent van videokaarten Nvidia over patenten. Daarmee is een langlopend patentgeschil tussen de bedrijven voorbij. Nvidia klom 3,6 procent.

Groupon
Het aandeel van de Amerikaanse advertentiesite Groupon steeg 1,6 procent. Groupon kwam na het slot van de handel met cijfers.

Euro
De euro was 1,3257 dollar waard, tegen 1,3229 dollar aan het einde van de handelsdag in Europa.

Olie
De prijs van een vat Amerikaanse olie won 0,6 procent tot 99,01 dollar en Brentolie ging 1,3 procent omhoog.

Gerelateerde artikelen