Beurs15 mrt '12 09:36

Lufthansa verwacht extreme winstdaling

Auteur: Bart Tuinman

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht dat de operationele winst dit jaar met enkele honderden miljoenen euro's daalt ten opzichte van 2011.

Het bedrijf gaat daar vanuit omdat het rekening houdt met aanhoudende economische onzekerheid, hoge brandstofkosten en mogelijke arbeidsconflicten. Dat maakte Lufthansa donderdag bekend in zijn jaarverslag.

Winst
Vorig jaar boekte Lufthansa een operationele winst van 820 miljoen euro. Het bedrijf sluit niet uit dat dit bedrag opnieuw wordt gehaald of zelfs overtroffen, maar dan moeten de marktomstandigheden wel op korte termijn zeer sterk verbeteren en daar ziet het volgens de luchtvaartmaatschappij op dit moment niet naar uit.

Lufthansa breidt de capaciteit en die van zijn dochterbedrijven in Oostenrijk, Zwitserland en België dit jaar met nog maar 2 procent uit. Het is de tweede keer in een halfjaar tijd dat het bedrijf het mes zet in zijn groeiplannen voor dit jaar. Concurrenten als Air France-KLM hebben de groei van de capaciteit ook al op een fors lager pitje gezet gezien de hoge kerosineprijs en de slechte economische vooruitzichten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen