Beurs13 nov '11 09:08

Weinig oranjegevoel bij kopen groente

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders kopen graag verse groente uit eigen land, maar vinden dat toch minder belangrijk dan Britten en Duitsers, blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw.

Veel consumenten vinden het belangrijk dat het land van herkomst wordt vermeld bij groente, en let daar ook op in de winkel. Maar het is meestal niet bepalend voor de aankoop. We vinden kwaliteit, smaak en prijs zijn toch belangrijker.

Verschillen
Er zijn daarbij wel grote verschillen tussen de landen. Van de Nederlanders let 46 procent niet op het herkomstland, bij de Duitsers kijkt 18 procent daar niet naar en bij de Britten 33 procent. Voor 17 procent van de Nederlandse kopers van verse groente is het herkomstland bepalend. Dat is veel minder dan in Duitsland (38 procent) en het Verenigd Koninkrijk (26 procent).

Online
Uit het onderzoek blijkt ook dat het kopen van verse groente en fruit via internet in het Verenigd Koninkrijk meer is ingeburgerd dan in Nederland en Duitsland. Van de Britten koopt 14 procent wel eens groente en fruit online, tegenover 2 procent van de Duitse consumenten en slechts 1 procent van de Nederlanders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen