Beurs14 feb '12 20:25Aangepast op 14 feb '12 22:06

ABN Amro snijdt in zakenbank

Auteur: Anne-Greet Haars

ABN Amro schrapt mogelijk 60 voltijdsbanen in de zakenbankdivisie. Dat bevestigde een woordvoerder van de bank dinsdag naar aanleiding van berichtgeving door persbureau Bloomberg.

De beoogde reorganisatie treft de afdeling 'clearing', die de beurshandel faciliteert. Daar verdwijnt naar schatting 15 procent van de huidige werkgelegenheid, onder meer door de integratie van ABN Amro en het Nederlandse deel van het voormalige Fortis.

De afdeling gaat zich voortaan uitsluitend richten op professionele klanten. Het bewaarbedrijf (custody) voor kleinere klanten wordt daarbij verplaatst naar Breda.

Begeleiding
ABN tracht zoveel mogelijk medewerkers te begeleiden naar een nieuwe baan, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit, aldus de woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wanneer de reorganisatie wordt afgerond.

Eerdere ontslagen
De genationaliseerde bank kondigde eind augustus al aan dat er in de komende 4 jaar ongeveer 2350 banen worden geschrapt om het bedrijf efficiënter te maken. Die reorganisatie kwam bovenop het eerder aangekondigde verlies van 6500 banen als gevolg van de integratie van ABN Amro met het voormalige Fortis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen