Beurs15 jun '12 08:15

Nikkei eindigt vlak

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurs in Tokio is vrijdag vlak de week uitgegaan. Beleggers bleven zeer nerveus in afwachting van de Griekse verkiezingen op zondag.

Speculatie op maatregelen van de wereldwijde centrale banken om de markten te kalmeren bood daarbij enige steun. De Nikkei eindigde nagenoeg onveranderd op 8569,32 punten. De Japanse hoofdgraadmeter verloor in de afgelopen week 0,6 procent.

Gezaghebbende bronnen bij de G20 meldden dat de centrale banken van economische grootmachten bereid zijn tot maatregelen om de financiële markten te ondersteunen, mocht de uitslag in Griekenland slecht uitpakken. De Japanse centrale bank hield voorafgaand aan de Griekse verkiezingen zijn kruit voorlopig droog. De Bank of Japan liet na afloop van de beleidsvergadering de rente onveranderd op het niveau van 0 tot 0,1 procent en kondigde geen verdere maatregelen aan.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag een gemengd beeld zien. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 1,1 procent in de middaghandel en in Sydney won de All Ordinaries 0,3 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,7 procent door koersverliezen onder de chipmakers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen