Beurs6 apr '12 07:30

Gesloten deuren op Europese beurzen

Auteur: Harmen Simon Teunis

De beurzen in Europa houden vrijdag hun deuren gesloten. In New York wordt vanwege Goede Vrijdag niet gehandeld.

Er worden belangrijk belangrijke cijfers over de arbeidsmarkt door de Amerikaanse overheid naar buiten gebracht.

De beurzen in Europa blijven vanwege Pasen ook maandag gesloten. Op die dag zijn beleggers wel actief in Japan en de Verenigde Staten. De Europese effectenbeurzen zijn donderdag na een wisselvallige handelssessie toch nog overwegend positief het lange paasweekeinde ingegaan.

Van overtuigend herstel na de forse koersverliezen van woensdag, toen zorgen over de Spaanse overheidsfinanciën de stemming drukten, was echter geen sprake.

De AEX-hoofdindex in Amsterdam sloot uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 314,91 punten. De MidKap-index steeg 0,2 procent tot 526,61 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen 0,4 en 0,2 procent, terwijl de beurs in Frankfurt 0,1 procent lager eindigde.

De Amerikaanse effectenbeurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Grote koersuitslagen bleven uit, mede omdat beleggers in afwachting zijn van belangrijke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt die vrijdag worden gepubliceerd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot na een kalme handelsdag 0,1 procent lager op 13.060,14 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde eveneens 0,1 procent tot 1398,08 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won daarentegen 0,4 procent tot 3080,50 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen