Beurs10 aug '12 08:36

Bodemonderzoeker Fugro ziet winst stijgen

Auteur: Anne-Greet Haars

Fugro heeft een winst geboekt van 115 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar. De bodemonderzoeker zag in het tweede kwartaal zowel omzet als winst stijgen.

Dat is een stijging van 14,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Fugro heeft in de eerste helft van 2012 geprofiteerd van een betere olie- en gasmarkt.

Niet tevreden
Maar Jos Versteeg, analist bij Theodoor Gilissen, is niet helemaal tevreden over de resultaten. "Het komt eigenlijk binnen zoals verwacht. Ze hadden al eerder aangegeven bij het eerste kwartaal dat het ongeveer 115 miljoen zou zijn en dat werd het ook."

"Als je de vergelijkingsbasis erbij pakt, dan hadden ze vorig jaar een heel negatief effect van een paar projecten die problemen hadden. Dus er was eigenlijk al het idee dat het wat beter zou kunnen zijn en dat ze wel heel voorzicht waren. Dus ik denk dat iedereen dit toch wel met een teleurstelling zal oppakken."

Rapport
De publicatie van de halfjaarcijfers wordt eigenlijk overschaduwd door een onlangs verschenen rapport van een forensisch accountant. Het rapport uit zijn zorgen over de 'houdbaarheid van de inkomsten'. "Ik heb het rapport zelf niet gezien, maar het lijkt me erg overdreven. Ik denk dat het we niet al te serieus moeten nemen", zegt Versteeg.

Gerelateerde artikelen