Beurs15 mei '12 19:50

Wall Street stijgt licht

Auteur: Melvin Captein

In tegenstelling tot de Europese beursen heeft wall Street vandaag een lichte stijging laten zien. Zorgen over de situatie in Griekenland werden gecompenseerd door positieve berichten uit eigen land

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 12.733,15 punten. De breder samengestelde S&P 500 stond eveneens 0,3 procent in de plus op 1342,01 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 2924,30 punten.

JPMorgan Chase
Vooral financiële aandelen, die de afgelopen dagen zware klappen kregen, wonnen terrein. JPMorgan Chase en Bank of America voerden het rijtje stijgers in de Dow aan met koerswinsten van 3,3 en 1,4 procent.

Voorbeurs werd een teleurstellend cijfer over de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Toch deden winkelbedrijven het goed op de beurs. Dat kwam doordat bedrijven afzonderlijk wel met goede verkoopcijfers kwamen.

Groupon
Groupon sprong ruim 12 procent omhoog. De Amerikaanse advertentiesite heeft in het afgelopen kwartaal voor het eerst een kwartaalwinst behaald. De cijfers waren beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Doe-het-zelfketen Home Depot daalde 1 procent na tegenvallende resultaten.

Gerelateerde artikelen