Beurs6 apr '12 19:58

Rem op reorganisatie PostNL

Auteur: Thijs Baas

De reorganisatie van PostNL loopt vertraging op. Zo blijven de bestelkantoren in Valkenswaard en Heerlen een maand langer open.

Een woordvoerder van het postbedrijf meldde vrijdag dat problemen met de postbezorging nieuwe stijl in de regio Den Bosch de belangrijkste oorzaak zijn van de vertraging.  De post in die regio kreeg te maken met problemen in het nieuwe logistieke proces", meldde het bedrijf vorige week al.

Kantoren vervangen
De komende anderhalf jaar wil PostNL 163 bestelkantoren vervangen door negen centrale locaties. Inmiddels zijn in Den Bosch maatregelen genomen om de postbezorging te verbeteren, onder meer door de inzet van tachtig tijdelijke medewerkers op de centrale voorbereidingslocatie.

In Bleiswijk gaan de sluiting van twee kleine bestelkantoren en de opening van een centrale locatie wel gewoon door. PostNL wil met de Bossche ervaringen in het achterhoofd voorkomen dat elders in het land vergelijkbare problemen optreden. 

De woordvoerder van PostNL vindt het niet wonderlijk dat er zich problemen voordoen in Den Bosch. "Je kunt zwemmen immers ook niet op het droge leren", zegt hij in een reactie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen