Beurs11 sep '12 15:41

Hageman financieel topman bij KPN

Auteur: Melvin Captein

Eric Hageman is officieel benoemd tot financieel topman en lid van de raad van bestuur van KPN. Dat gebeurde tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering achter gesloten deuren.

Hageman (42) was al op interim-basis financieel directeur sinds het onverwachte vertrek van Carla Smits-Nusteling in januari. Hij werkt sinds 2005 bij KPN. Zijn kennis van en ervaring met zowel de financiële als de operationele kant van het telecombedrijf zijn volgens president-commissaris Jos Streppel "van grote waarde voor KPN''.

Slimme Carlos
Directeur Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die aan de vergadering deelnam, zei na afloop dat de recente belangname door América Móvil een belangrijk gespreksthema was. KPN verzette zich fel tegen de Mexicaanse belangstelling, maar het bedrijf van miljardair Carlos Slim wist toch een belang van 28 procent te verwerven.

KPN is nu met zijn nieuwe grootaandeelhouder in gesprek over mogelijke synergieën. Die zouden bijvoorbeeld kunnen liggen op gebieden als inkoop, internationale roaming en grootzakelijke klanten. Er lijkt volgens Slagter geen sprake van te zijn dat América Móvil KPN gaat helpen zijn magere kapitaalbalans op orde te brengen. President-commissaris Jos Streppel zei volgens de VEB-directeur dat een kapitaalinjectie niet aan de orde is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen