Beurs2 jan '12 18:07Aangepast op 2 jan '12 21:23

Schiphol begroet bijna 50 miljoen passagiers

Auteur: BNR Webredactie

Amsterdam Schiphol Airport verwelkomde afgelopen jaar 49,8 miljoen passagiers, 10,2 procent meer dan een jaar eerder.

President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol Group meldde maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie dat het vrachtvervoer bleef steken op 1,5 miljoen ton vracht.

Het aantal vliegbewegingen in het handelsverkeer steeg met 8,8 procent, naar 420.245. Ook het Europese marktaandeel van Schiphol groeide. "Qua passagiersaantallen neemt Schiphol weer de vierde plaats in Europa in", wist Nijhuis te melden.

Vrachtvervoer
Het vrachtvervoer bleef vrijwel gelijk met 1,5 miljoen ton vracht. Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer nam toe met 8,8 procent van 386.319 naar 420.245. Schiphol zag ook zijn marktaandeel in Europa verder groeien. "Qua passagiersaantallen neemt Schiphol weer de vierde plaats in Europa in", aldus Nijhuis.

Uitdagend jaar
Voor dit jaar voorziet Nijhuis "een uitdagend jaar, waarin we een stabilisatie van het aantal passagiers en een krimp van vracht verwachten" Op de langere termijn verwacht Schiphol dat de passagiersaantallen en vracht weer gaan toenemen. Daarom zal Schiphol volgens Nijhuis in de toekomst meer terminal- en piercapaciteit nodig hebben.

Nijhuis: "We bereiden momenteel een investeringsprogramma voor om onze mainport verder te ontwikkelen. De precieze plannen hiervoor worden de komende maanden in overleg met onze belangrijkste aandeelhouders uitgewerkt."

Gerelateerde artikelen