Beurs27 dec '11 10:01

Geen recessie in Duitsland

Auteur: BNR Webredactie

Volgens de Duitse topeconoom Wolfgang Franz zal de Duitse economie in 2012 minder sterk groeien dan verwacht. Maar het land zal niet in recessie belanden.

Dat zei Franz in een interview met zakenkrant Handelsblatt. Franz is president van het toonaangevende onderzoeksinstituut ZEW en voorzitter van de koepelorganisatie van economische onderzoekscentra in Duitsland.

Franz verwacht dat de grootste economie van Europa in het komende jaar met 0,5 procent zal groeien. In november gingen de onderzoeksinstituten nog uit van een groei die bijna twee keer zo sterk was. "Maar een recessie vrees ik niet. En al helemaal niet zoals in 2009, toen het Duitse bruto binnenlands product met circa 5 procent kromp", zei hij.

Volgens de topeconoom staat de Duitse economie er juist erg goed voor. Het aantal werkenden heeft een recordniveau bereikt, de capaciteitsbenutting in de industrie ligt hoger dan het langjarige gemiddelde en ondernemingen zijn gezond en hebben vertrouwen, aldus Franz. "Met Duitsland gaat het in elk geval goed."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen