Beurs11 mei '12 16:18Aangepast op 11 mei '12 17:48

De Jager niet verrast door oordeel Rehn

Auteur: Thijs Baas

De economische voorspellingen die Europees commissaris Olli Rehn naar buiten heeft gebracht over Europa en Nederland komen voor minister Jan Kees de Jager van Financiën niet als een verrassing.

Met de verwachte economische groei voor volgend jaar is het voor De Jager duidelijk dat Nederland zich aan strikte Europese begrotingsafspraken moet houden en niet in aanmerking komt voor een uitzonderingspositie.

De minister zei vrijdag na afloop van de ministerraad de geruchten dat Nederland wellicht iets meer tijd zou kunnen nemen om de overheidsfinanciën op orde te brengen een halt toe te willen roepen.

Tevreden
De Jager benadrukte dat de Europese Commissie zeer tevreden is over de plannen die het minderheidskabinet, in samenwerking met oppositiepartijen D66, GroenLinks en ChristenUnie, in elkaar heeft getimmerd. Eind deze maand laat Rehn definitief zijn oordeel over Nederland weten. De Jager ziet dat met vertrouwen tegemoet.

In de voorspelling van Rehn is sprake van een economische groei in 2013 van 0,7 procent. Dat is minder dan de raming van het Centraal Planbureau (1,25 procent), maar De Jager maakte zich vrijdag geen zorgen en sprak van ,,een kleine bijstelling''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen