Beurs9 mei '12 22:31

Wall Street finisht in het rood

Auteur: Pieter van den Akker

De aanhoudende onzekerheid over de politieke situatie in Griekenland hebben de beurzen in New York woensdag geen goed gedaan. De handelsdag werd met verlies afgesloten.

Ook zorgen over de financiële sector in Spanje spelen een rol.

Dow 0,8 procent lager
De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 12.835,06 punten. De Amerikaanse hoofdgraadmeter boekte daarmee de zesde verliesbeurt op rij. De S&P 500 daalde 0,7 procent tot 1354,58 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 2934,71 punten.

Noodfonds
Het Europese noodfonds EFSF stelde de markten verder gerust door bekend te maken dat niet getornd wordt aan een eerder besluit om de volgende tranche aan noodsteun aan Griekenland vrij te geven. Een bedrag van 4,2 miljard euro wordt donderdag uitgekeerd, zodat Griekenland op korte termijn zijn schulden kan aflossen. Nog eens 1 miljard euro wordt in een later stadium verstrekt, afhankelijk van de Griekse financieringsbehoefte.

Het aandeel Walt Disney klom tegen de trend in 1,6 procent. De Amerikaanse entertainmentgigant boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Dat was vooral te danken aan hogere advertentie-inkomsten bij sportzender ESPN en een hogere omzet in de pretparken van het concern.

Detailhandelsconcern Macy's sprong er in negatieve zin uit met een koersverlies van 3,7 procent. het bedrijf kwam voorbeurs weliswaar met beter dan verwachte kwartaalresultaten, maar verzuimde tot teleurstelling van beleggers zijn vooruitzichten voor het lopende jaar te verhogen.

Euro noteerde 1,2945 dollar
De euro noteerde tegen het einde van de handel op Wall Street een koers van 1,2945 dollar, tegen 1,2950 dollar bij sluiting van de Europese beurzen. Amerikaanse olie kostte 96,46 dollar per vat, een daling van 0,6 procent. De prijs van Brentolie bleef nagenoeg stabiel op 112,71 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen