Beurs9 mei '12 19:36

Wall Street vindt weg omhoog niet

Auteur: Pieter van den Akker

De dalende lijn op de beurzen in New York houdt aan. Die komt voort uit de aanhoudende onzekerheid over de politieke situatie in Griekenland en de mogelijke gevolgen daarvan voor de eurozone.

Ook zorgen over de financiële sector in Spanje spelen een rol. De Dow-Jonesindex noteerde tijdens de middaghandel 0,4 procent lager op 12.888 punten. De Amerikaanse hoofdgraadmeter stevent daarmee af op de zesde verliesbeurt op rij.

S&P 500 lager
De S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1359 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte eveneens 0,3 procent tot 2936 punten.

Eerder op de dag waren de verliezen nog bijna twee keer zo groot, maar Amerikaanse beleggers putten hoop uit eerdere momenten van grote onzekerheid rond de euro. "Iedere keer dat er problemen zijn in Europa, wordt het heel, heel donker, en dan trekt weer iemand een oplossing uit de hoge hoed'', zei een vermogensbeheerder in New York tegen persbureau Reuters. "Dat zorgt voor enige rust. Mensen denken: o, dat Griekse gedoe zal ook wel weer worden opgelost.''

Walt Disney wint
Het aandeel Walt Disney klom tegen de trend in 1,9 procent. De Amerikaanse entertainmentgigant boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Dat was vooral te danken aan hogere advertentie-inkomsten bij sportzender ESPN en een hogere omzet in de pretparken van het concern.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen