Beurs12 dec '11 13:15Aangepast op 12 dec '11 13:52

Teleurstelling beurzen over eurotop

Auteur: BNR Webredactie

De Europese beurzen gingen maandag omlaag. Het bereikte EU-akkoord heeft de belegger niet gerust gesteld. Ook liep de Italiaanse rente weer op.

Na de waarschuwing van Standard & Poor's, gaf ook kredietbeoordelaar Moody's maandag een waarschuwing dat de kredietwaarderingen van EU-landen onder druk blijven staan. Die komt voort uit een gebrek aan doorslaggevende maatregelen om de schuldencrisis te bezweren. Moody's vindt het akkoord van de eurotop niet voldoende om de problemen op te lossen.

Geen paniek
"Er is teleurstelling op de markt, maar geen paniek", oordeelde BNR-beursdeskundige Rob Jansen maandag.

"De waarschuwing van Moody's lag voor de hand. Maar als alle landen een downgrade krijgen naar AA+ dan blijven ze nog steeds de beste. De markt kijkt hier met gepaste afstand naar", aldus Jansen.

AEX
De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 1,2 procent lager op 300,91 punten. De MidKap-index zakte 1,3 procent tot 454,16 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden tussen 0,6 en 1,7 procent.

ING
In de AEX voerde ING de dalers aan met een verlies van 6 procent. De bank en verzekeraar doet een bod op een deel van de uitstaande obligaties met een waarde van 5,8 miljard euro. ING ziet door de handeling een positieve impact op zijn kapitaalpositie.
 

Gerelateerde artikelen