Beurs6 okt '11 12:37

Aandeel Apple daalt na overlijden Jobs

Auteur: Pieter van den Akker

De stijging op de Europese beurzen zet zich voort. Het optimisme ontstond door de hoop dat de Europese leiders snel maatregelen nemen om de schuldencrisis aan te pakken.

"Het zou mooi zijn als het nu ook echt even doorzet", zei BNR-beurscommentator Pieter van der Werff donderdag. "En dat allemaal op het nieuws dat er in Europa wordt gewerkt aan de herkapitalisatie van de banken. En dat men in Parijs volgens Le Figaro ook werkt aan een plan om hun banken te versterken."

Grappig
"Het grappige is dat we het ene moment horen dat de Franse banken geen hulp nodig hebben en er goed voorstaan maar dat er tegelijkertijd wordt gewerkt aan steun", reageerde Van der Werff. Hij concludeerde: "De markt weet wel beter."

De AEX-index in Amsterdam stond aan het einde van de ochtendhandel 1,3 procent hoger op 281,77 punten. De MidKap-index klom 1,8 procent tot 461,46 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 1,3 en 2 procent.

Rentebesluit ECB
Beleggers kijken donderdag vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De rentevergadering zal voor de laatste keer worden voorgezeten door Jean-Claude Trichet. Per 1 november neemt Mario Draghi het stokje over. Een rentewijziging wordt niet verwacht.

Apple 1,2 procent lager
Het aandeel van de Amerikaanse smartphone- en tabletfabrikant Apple, dat ook een notering heeft in Frankfurt, zakte 1,2 procent na het overlijden van oprichter Steve Jobs.

De euro was 1,3363 dollar waard tegen 1,3306 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 80,54 dollar per vat en Brentolie klom 0,3 procent tot 103,03 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen