Beurs4 jul '12 16:12

Voormalige directeuren Eurocommerce opgepakt

Auteur: BNR Webredactie

Voormalig algemeen directeur Ger V. van projectontwikkelaar Eurocommerce is woensdag opgepakt. Hij heeft mogelijk banken en kredietverstrekkers opgelicht.

Ook de oud-commercieel directeur is aangehouden. Beide directeuren zijn aangehouden door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. Justitie verdenkt V. van valsheid in geschrifte en (poging tot) oplichting van banken en kredietverstrekkers, de rol van de voormalig commercieel directeur wordt nog onderzocht.

Miljoenen euro's gefraudeerd
Betrokken financiële instanties zouden op basis van valse gegevens ten onrechte tientallen miljoenen euro’s krediet hebben verstrekt. De banken en kredietverstrekkers deden ook aangifte. V. vertrok in juni op aandringen van enkele banken als directeur. Eind mei is aan de vastgoedkolos uit Deventer voorlopig uitstel van betaling verleend.

De FIOD doorzocht woensdag het kantoor van Eurocommerce en nam daarbij de administratie en digitale bestanden in beslag. De recent aangetreden huidige directie verleent volgens justitie volledige medewerking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen