Beurs7 apr '11 15:26Aangepast op 7 apr '11 17:20

TNT Post wordt PostNL, blijft oranje

Auteur: Edme Koorstra

TNT Post heet, als de aandeelhouders het goedvinden, vanaf 31 mei PostNL. Samen met de oranje huiskleur, die niet verandert, doet het bedrijf met de nieuwe naam naar eigen zeggen recht aan het Hollandse verleden. "Want daar zijn we trots op'', aldus TNT Post.

Omdat TNT, wederom met goedkeuring van de aandeelhouders, zich eind mei opsplitst in een post- en expresbedrijf moet een van de twee een andere naam krijgen. Aangezien de postactiviteiten zich hoofdzakelijk in Nederland afspelen en de expresactiviteiten de wereld beslaan, is ervoor gekozen de naam in Nederland te veranderen.
Dure grap
Een zogenoemde rebranding van TNT Express zou ook veel duurder zijn geweest, alhoewel de naamswijziging in Nederland ook een lieve duit kost. "We moeten 20.000 brievenbussen aanpassen, 40.000 uniformen en zo'n 2500 vestigingen'', zegt een woordvoerder. Dat moet in de komende drie jaar gaan gebeuren. Hier en daar staan zelfs nog oude rode brievenbussen. En er is altijd een kans dat het weer anders moet. "Daar gaan we niet vanuit.''
Nog steeds TNT Post in buitenland
In het buitenland, TNT Post is actief in België, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië, blijft de naam TNT Post nog wel even bestaan. Dochters van TNT Post in Nederland zoals Cendris en Netwerk VSP blijven onder hun eigen naam actief. De postzegels met TNT Post erop blijven ook na de naamswijziging geldig, evenals de enveloppen met 'port betaald' die zijn uitgegeven door het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen